Italské sýry ručně vyráběné z českého mléka

Marco a Tiziania jsou Italové, kteří studovali v Česku a zalíbilo se jim tady natolik, že se rozhodli tu usadit. Po studiu začali pracovat a před čtyřmi lety si v Praze-Nuslích otevřeli Mozzarellart, místo, kde každodenně vznikají sýry té nejlahodnější chuti. Přímo v obchodě navíc můžete sledovat, jak mistr sýrař vyrábí tu nejčerstvější mozzarellu.

Mozzarella vzniká z toho nejčerstvějšího a tepelně neošetřovaného mléka od lokálních výrobců. Díky tomu je zaručena nejen čerstvost surovin, ale také odpadá zbytečné a neekologické dovážení surovin z Itálie. Mozzarella není jen jedna, ale nabízí celou paletu druhů. Jedním z nich je scamorza. Nejvýstižnějším českým názvem by asi byla sušená mozzarella. Scamorza zraje cca 30 dní, než má správnou chuť a konzistenci. Po výrobě zůstane naložená ve vodě se solí zhruba 3 až 5 hodin. Vnější vrstva díky soli vytvoří ochranný filtr a vnitřek sýra poté zraje. Scamorza je přímo úžasná na gril, ale pozor, stačí jen dvě minuty. Pokud chcete opravdový italský zážitek, tak ji můžete podávat s bruschettami. Mozzarellu scamorza si můžete spolu s dalším nákupem objednat na e-shopu Košík.cz.